Enkelikortti: Virkistäytyminen

Hengitä syvään raikasta ulkoilmaa.

Ota kaikki irti siitä pienestä hetkestä päivällä, jolloin aurinko näyttäytyy tai edes vilahtaa pilvien takana. Niin paljon kuin kotisohva ja viltti tänään houkuttelevatkin, anna itsellesi myös hetki raittiissa ilmassa.

Sen ei tarvitse olla paljon, vain hieman pidempi hetki omalla pihalla ennen kuin siirryt autoon tai sisälle. Hetki parvekkeella etsien katseella se jokin, joka vahvistaa, että luonto on ympärilläsi. Puu, pensas, lintu, tuulenvire. Hengitä, ole, juurru. Ole yhtä luonnon kanssa.

Nuo puut ja pensaat ulkona eivät ole kuolleet vaikka ovatkin lehtensä pudottaneet. Ne lepäävät. Osa eläimistäkin on talviunilla tai -horroksessa. Ole yhtä luonnon kanssa virkistäytymällä luonnon äärellä mutta myös kuuntelemalla omaa luontaista rytmiäsi. On aika olla hissukseen. Levätä ja tuumailla, tunnustella tulevaa. Luonnossa on menossa lepokausi, miksi siis sinäkään vaatisit itseltäsi samanlaista rytmiä ja aktiivisuutta kuin silloin kun valo tuo meille enemmän energiaa.

Anna itsesi levätä niinä päivinä kun levon tarve tuntuu vahvempana ja ota ilo irti energisyydestäsi, kun sellainen päivä tulee vastaan. Hyväksy että tähän vuodenaikaan lepopäiviä tarvitaan enemmän. Hengitä.

– Riikka

20.12.2021