Kuumakivihieronta- Enemmän kuin hemmottelua.

Moni mieltää kuumakivihieronnan suhteellisen uudeksi hemmotteluhoidoksi. Vaikka kuumakivihieronta vastaanottajaa hemmotteleekin, se on myös erittäin tehokas ja omaa hoitomuotona pitkät perinteet.

Vanhimmat viittaukset kuumakivillä hoitamiseen osoittavat Tiibetiin, 5000 vuoden päähän. Lisäksi kuumakivillä on hoidettu tuhansia vuosia mm. Kiinassa, Amerikan ja Afrikan mantereilla sekä Havaijilla. Kuumia kiviä on käytetty kehonhoidoissa ruoansulatuksen ja sisäelinten toiminnan tehostamiseksi, sairauksien hoitamiseen ja toteamiseen, sekä erilaisissa seremonioissa esimerkkinä Amerikan alkuperäiskansojen hikimajat, jotka muistuttivat paljon saunaa.

Länsimaiseen hieronta- ja spa-kulttuuriin kuumakivillä hoitaminen saapui 1990-luvulla, jolloin kehitettiin nykyisessä muodossaan oleva kuumakivihieronta. Kuumakivihierontaan vaikuttaa oleellisesti tekijän kädenjälki sekä se missä hän on menetelmää opiskellut.

Hyvin tehtynä kuumakivihieronta on yksi tehokkaimmista hieronnoista, sekä lihasten huollon, että rentoutumisen kannalta. Myös kivien luontainen energia vaikuttaa hoitoon, tehostaen rentoutumisen ja hyvänolon saavuttamista. Kuumakivien lämpö voi ulottua pehmytkudoksessa jopa 3cm syvyyteen, kun kivien annetaan lämmittää kehoa tarpeeksi pitkään. Tämän jälkeen hieronnalla saadaan lihaksia avattua nopeammin ja kevyemmillä otteilla kuin klassisessa hieronnassa. Näin ollen hieronta on erittäin tehokas sekä erittäin rentouttava. Toisin kuin usein luullaan hieronnan ei pidä aiheuttaa kipua tai epämukavuutta, ollakseen tehokasta.

Kuumakivihieronnan hyötyjä:

  • Tehokas hieronta ilman kipua ja jännitystä.
  • Aineenvaihdunta tehostuu, jolloin lymfanestekierto poistaa kehosta tehokkaammin kuona-aineita.
  • Kehon rentoutuessa myös ruoansulatus tehostuu.
  • Stressitasot laskevat, joka vaikuttaa suoraan unenlaatuun. Keho korjaa itseään nukkuessamme.

Hoitoesteinä ja -rajoitteina on samat kuin klassisessa hieronnassa (kts. https://www.riikkalaakso.fi/hoitoesteet-2/ ) Lisäksi ongelmat verenpaineen kanssa sekä diabetes ovat seikkoja, joista on syytä jutella hierojan kanssa, hoidon suunnittelemiseksi. Kuumakivihoitoa ei suositella, jos olet raskaana tai sinulla on ihovaurioita tai -sairauksia.

Iloa ja valoa tammikuun loppuun!

-Riikka