Energiahoitoa metsässä

Energiahoito – Mitä se on?

Energiahoito on käsitteenä hyvin laaja ja monelle melko epämääräinen. Yleisin minulta kysytty asia onkin; Mitä se energiahoito oikeastaan on ja voiko energiahoitoon tulla, vaikka ei olisi mitään vaivoja?

Energiahoitoon voi tulla aina. Vaivojen kanssa tai ilman. Koska käyttämäni menetelmät energiahoidossa eivät ole kehon manipulaatioon perustuvia, ei myöskään hoitoesteitä ole. En siis vääntele tai kääntele asiakkaan kehoa, vaan itse hoito tapahtuu hyvin kevyesti koskettaen.

Energiahoito- käsitteen alle mahtuu paljon erilaisia menetelmiä ja tapoja tehdä, sekä monenlaista tekijää. Erot riippuvat paitsi jokaisen hoitajan omasta ”käsialasta”, myös siitä missä menetelmiä on opiskellut tai onko ns. itseoppinut. Kuten esimerkiksi hieronnassa, myös energiahoidossa on tärkeää löytää itselleen sopiva hoitomuoto ja hoitaja. Menetelmiä ja oppeja on sinänsä mielestäni turha vertailla sen enempää, sillä se mikä sopii toiselle, ei välttämättä ole jonkun muun makuun, tai tarpeisiin sopiva.

Tiettyjä perusperiaatteita energiahoidolla kuitenkin on, mihin kaikki perustuu. Jälleen vertaan energiahoitoa hierontaa; hierontojakin voi olla erilaisia, mutta kaikki hieronnat perustuvat kehon pehmytkudoksen muokkaukseen. Samalla tavoin kaikki energiahoidon muodot perustuvat ihmisen energiajärjestelmän kautta saatavaan hoitovaikutukseen.

Ihmisen energiajärjestelmä koostuu aurasta (eli energiakentästä), chakroista (energiakeskuksista), sekä meridiaaneista (energiaväylät kehossa). Tutkimalla, puhdistamalla ja hoitamalla tätä energiajärjestelmää, voidaan helpottaa sekä fyysisiä että henkisiä vaivoja.

Tervetuloa kokeilemaan tätä hellävaraista mutta tehokasta hoitomuotoa.

-Riikka