Miten puhdistaa kodin energiat?

Uusi vuosikymmen on koittanut uudenvuoden myötä. Usein vuoden vaihtuminen synnyttää meissä tarpeen muuttaa joitakin tapojamme, sekä luoda konkreettisia tavoitteita mittaamaan edistymistämme.

Uuden aloitukseen liittyy oleellisesti vanhan siivoaminen pois. Sellaisten tapojen, asioiden ja olosuhteiden jättäminen taakse, mitkä eivät enää ole hyväksi.  Usein koti peilaa asukkaiden hyvinvointia sekä materian kautta, että energeettisesti. Kodin energiat myös tukevat hyvinvointia. Mielen on helpompi rauhoittua ja olla tasapainossa, kun koti on järjestyksessä sekä fyysisiltä puitteilta, että energioiden puolesta. Kodinkoneet tuovat sähkömagneettista värähtelyä kotiin, jota olisi hyvä välillä putsata pois. Lisäksi vaikeat elämäntilanteet, riidat sekä traumaattiset tapahtumat jättävät ns. negatiivista energiaa kotiin ja se voi vaikuttaa kodin ilmapiiriin sekä asukkaiden jaksamiseen ja mielialaan. Varsinkin vanhoissa rakennuksissa voi selvästi tuntea erilaisia energioita eri huoneissa.

Energioita voidaan puhdistaa monilla eri tavoilla. Savun käyttö puhdistamis- ja hoitotarkoituksessa, on yhtä vanha tapa kuin tulenteko itse. Kun ihminen keksi tulenteon, ryhdyttiin pian sen jälkeen polttamaan myös aromaattisia kasveja niistä saadun savun puhdistavien ja hoitavien vaikutusten vuoksi.

Kuivatun salvian savulla voidaan puhdistaa niin koti, ihmiset kuin esineetkin. Keskity negatiivisen energian poistamiseen, kulje kotisi jokainen paikka ja nurkka savuavan salvian oksan kanssa. Tuuleta lopuksi koko tila, jotta kaikki negatiivinen energia pääsee kunnolla poistumaan kodistasi. Salvian polttoa ei suositella raskaana oleville. Vaihtoehtona salvialle voisi olla Palo Santo- pyhä puu, josta tehtyjä tikkuja polttamalla saadaan sama, negatiivista energiaa poistava vaikutus. Helppo tapa ylläpitää kodin energiatasapainoa ovat kynttilät, sillä tuli itsessään on puhdistava elementti.

Myös huonekasvien valinnalla voit vaikuttaa kodin energioihin. Kaktukset ovat erittäin tehokkaita imemään sähkömagneettista energiaa. Bambu tuo mukanaan hyvinvointia ja rauhallisuutta, sekä hyvää energiaa. Aloen taas kerrotaan olevan yksi vahvimmista kasveista negatiivista värähtelyä vastaan. Sen kerrotaan myös tuovan menestystä sekä positiivista energiaa.

Erilaiset tuoksut vahvistavat ja puhdistavat kodin energioita eri tavoin, esim. suitsukkeet ja kuivatut kasvit ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Laventeli rauhoittaa, vapauttaa stressienergiaa ja on hyvä tuoksu syventämään meditaatiota. Jasmiinin tuoksu poistaa energiaa, joka estää olemasta onnellinen. Se auttaa keskittymään, tuo rakkautta ja rauhaa perheeseen sekä vahvistaa intuitiota. Kun haluat hyviä tuotteliaita ideoita sekä rakkautta, hauskuutta ja onnea kotiin, valitse tuoksuksi kaneli.

Ihanaa alkanutta vuotta ja uutta vuosikymmentä!

 

-Riikka