Täydenkuun rituaali.

Tänään on täysikuu ja huomenna vuoden viimeinen päivä. On täydellinen ajankohta täydenkuun rituaalille, jossa irtaudutaan siitä mikä ei enää palvele eikä ole hyväksi itselle ja valmistaudutaan vastaanottamaan kaikki se uusi ja hyvä mitä on tulossa ja mitä kohti haluat kulkea. Täysikuun energia auttaa jättämään menneet taakse ja katsomaan toiveikkaasti tulevaan, vahvistaen juuri sitä mitä täydenkuun aikaan tunnet ja koet. Onkin tärkeää keskittää ajatukset, toiveet ja tahto selkeästi siihen mitä haluat jättää taaksesi, mitä haluat tulevaisuudelta sekä minkälaista polkua haluat kulkea kohti tavoitteitasi.

Tarvitset rituaalia varten kynän, kaksi paperia (yksi menneelle, yksi tulevalle), pienen padan tms. mihin voit sytyttää pienen tulen (huom. suorita rituaali ulkona tai käytä tulisijaksi tarkoitettua paikkaa kuten takkaa). Rituaalia varten on hyvä varata itsellesi rauhallinen hetki ja paikka. Ennen aloittamista istahda seuraamaan hengitystäsi ja hiljentymään rituaalin äärelle. Anna arkisten asioiden tulvia mieleen, päästäen ne saman tien jatkamaan matkaa, kunnes pikkuhiljaa tunnet miten ajatukset rauhoittuvat ja olosi muuttuu levollisemmaksi.

Aloita katsomalla taaksepäin menneeseen vuoteen ja anna mieleesi nousta asioita jotka tunnistat itsellesi haitallisiksi tai muuten turhiksi kantaa mukana. Asiat voivat olla kulkeneet mukanasi myös kauempaa menneestä. Ryhdy kirjoittamaan paperille näitä asioita joista haluat luopua, asioita joiden et koe enää olevan sinulle hyväksi, jotka eivät palvele sinua enää. Asiat voivat olla tapahtumia, ihmisiä, tapoja, suuria tai pienempiä, mitä tahansa mitä sinulle nousee mieleen. Anna asioiden virrata paperille niitä sen enempää miettimättä ja kontrolloimatta. Kun tunnet että olet saanut paperille asiat joista haluat luopua ja joista olet valmis luopumaan, lue ne yksi kerrallaan ja mieti jokaisen kohdalla mitä hyvää tämä asia on sinulle antanut. Mistä tämän asian kohdalla voit olla kiitollinen. Kirjoita myös nämä asiat samalle paperille. Yritä löytää jokaisesta, vaikka kuinka vaikeastakin asiasta, yksi, vaikka kuinka pieni, mukanaan tullut asia, jota voit katsoa kiitollisena. Yritä nähdä tapahtumien merkitys elämässäsi eri kulmista. Muista että myös ne kaikista vaikeimmatkin asiat, tuovat mukanaan jotakin hyvää, uusia oivalluksia, oppia toisista, oppia elämästä, oppia itsestäsi.

Keskity nyt tulevaan. Päätä että et anna pelkojen sotkeutua tulevaisuutesi näkymään tai toiveisiisi. Päätä että kun kohta ryhdyt visualisoimaan tulevaisuuttasi, et lisää toiveittesi ja positiivisien mielikuvien perään muttia, epäilyjä tai epäuskoa. Ota taas hetki ajatusten rauhoittamiseen ja ryhdy pikkuhiljaa miettimään tulevaa vuotta. Näe miten elät niitä tapahtumia ja sellaista elämää jota haluat. Sinun näköistäsi elämää, seuraten omaa polkuasi, toteuttaen sieluntehtävääsi. Anna toiveittesi ja unelmiesi laukata, ilman pelkoa, ilman järkeilyjä, keskittyen vain siihen mitä toivot. Näe tuo elämäntilanne, tapahtumat ja itsesi kuin se olisi jo totta. Ryhdy sitten kirjoittamaan tyhjälle paperille haaveitasi, toiveitasi ja asioita joiden haluat saapuvan elämääsi.

Kun nyt molemmat paperit ovat valmiit on aika jättää hyvästit menneelle ja toivottaa tuleva tervetulleeksi. Sytytä turvallisesti tuli esim. ulos nuotioksi tai sisällä takkaan. Ota ensin menneestä kertova paperi ja lue läpi asiat jotka olet kirjoittanut, kunkin kohdalla myös kiittäen siitä mitä tuo asia on elämääsi tuonut tai mitä olet sen myötä oppinut. Tee tämä rauhassa, tunne kiitollisuus, samalla tuntien miten kirjoittamasi asiat ovat valmiita irtautumaan sinusta. Laske sitten paperi liekkeihin, lausu kiitos, katso paperin palavan ja siitä syntyneen savun vievän menneet asiat taivaan tuuliin, pois sinusta.                                                                                                                                                                                              Seuraavaksi on aika katsoa tulevaan. Lue tulevasta kertovia asioita toisesta paperistasi ja näe nuo asiat kuin ne olisivat jo tosia. Tunne niiden myötä tuleva ilo, riemu, rakkaus ja valo. Laita sitten paperi liekkeihin ja lausu sanat:” olen valmis vastaanottamaan kaiken hyvän mitä tulevaisuus tuo.” Katso paperin palavan ja savun vievän tulevaisuutesi asiat ylös valoon toteutettaviksi. Päästä toiveesi ja unelmasi savun mukana irti, päästä ne toteutettaviksi, älä pidä niistä kiinni murehtimalla vaan luota, että savu kuljettaa ne perille ja niistä huolehditaan.  Voit vahvistaa energioiden puhdistamista, polttamalla valkosalviaa tai palo santoa, ja savulla puhdistaa itsesi tai esim. kotisi.

Iloa ja valoa alkavaan vuoteen.                                                                                                                                                                                                        -Riikka

 

30.12.2020